Yellow Dog

Campagne Yellow Dog

Yellow Dog (De Gele Hond) is een campagne die in meerdere landen gevoerd wordt. De campagne wordt gevoerd omwille van alle honden die wat meer afstand van andere honden nodig hebben. Mocht je het voor jouw hond ook nodig vinden om afstand te houden tot andere honden, koop dan de Z-line “Ztop” van de firma Zterk. Bijvoorbeeld als je wilt trainen zonder afleiding of structureel als je weet dat jouw hond de toenadering van anderen niet aankan.

Een hond die pijn heeft, is misschien angstig dat een benadering zeer zal doen. Of een adoptiehond is nog aan zijn nieuwe omgeving aan het wennen en voelt zich sowieso al geïntimideerd doordat alles wat nieuw is. Maar het kan dus ook zijn dat een gele hond met een training of gedragstherapie bezig is.

Loopse teven en kinderen
Wellicht kun je ook een Gele Hond maken van je teefje als deze loops is. Zo geef je aan dat ook hondenbazen met gewillige reuen op afstand moeten blijven. Wel zo duidelijk en het scheelt een hoop gedoe om je loopse teef bij de reuen vandaan te houden.

Bovendien zou het voor kinderen handig kunnen zijn om te kunnen leren dat een gele lijn, doek of een geel lint betekent: Kom alsjeblieft niet op me af.