Ztop

Z-line Ztop

Omdat vele mensen het onderstaande niet weten en/of herkennen, brengen wij de Gele lijn op de markt.
De Gele Hond is een initiatief van Eva Oliversson, die met de Zweedse REKO-groep eind juni 2012 gestart is met de campagne Gula Hund oftewel Yellow Dog. Dit initiatief zorgt ervoor dat sommige honden meer ruimte geboden wordt omdat zij dit nodig hebben.

Mocht je een hond zien met een gele doek of een geel lint om zijn nek, of een geel lint aan zijn riem of tuig, hou er dan alsjeblieft rekening mee dat dit een hond is die afstand nodig heeft van andere honden. Wanneer je dit ‘Gele Hond’ teken ziet, benader deze hond en zijn of haar baas dan niet met je eigen hond. Het gele teken geeft namelijk aan dat de hond niet relaxt is als andere honden dichtbij komen.

Hoe dichtbij te TE dichtbij?
Dat weet je van te voren niet. Alleen de eigenaar van de ‘Gele Hond’ weet dit. Hou dus geruime afstand en geef de hond en zijn baas de tijd om je uit de weg te gaan. Er zijn meerdere redenen waarom een hond deze ruimte nodig kan hebben.

  • Het kan een gezondheidsprobleem zijn.
  • Het kan zijn dat de hond met een training bezig is.
  • Het kan een asielhond zijn die trauma’s heeft meegemaakt. Deze honden kunnen de wereld (en andere honden) erg eng vinden.
  • De hond kan een of meer slechte ervaringen hebben gehad met andere honden, waardoor hij zich niet op zijn gemak voelt bij jouw hond al is deze nog zo vriendelijk in zijn benadering.

Kortom: het gele teken betekent dat de hond meer ruimte nodig heeft.